2018. dec. 16, vasárnap
Itt vagy: Kezdőoldal / Nyitott fül / A modern Szeretethimnusz

A modern Szeretethimnusz

Sziasztok!

Ezúttal egy költeményemet osztanám meg veletek, és a nagy közönséggel. Szerintem ez jó lehet magadnak egy kis elmélyülős imára, de akár egy szentségimádás imájának is.✝

A versről röviden:

Szokás mondani, hogy akkor van hozzád a legközelebb Isten, amikor a legtávolabbinak érzed őt. Amikor egy nehéz és nem várt fordulat történik, és nem tudsz vele mit kezdeni, ami akár mélyebben is érinthet téged (lehet, hogy a pillanatnyi élethelyzetedet is befolyásolni tudja.) Ezekre a pillanatokra szokás azt mondani, hogy: „Kösz, de nem kérek belőle, én boldog akarok lenni, nem akarok szomorú pillanatot az életembe!”, de sajnos ez nem így működik. Mert az élet nem ilyen. Sokszor a nem várt pofon tud a legnagyobbat ütni, de egyben a legnagyobbat is tanítani.

tumblr_pibfquLknT1txygfho1_1280Velem is így volt. Karácsony után nagyon magam alatt voltam, mert mint mondani szokás minden egyszerre összejött. Nagyon elegem volt már mindenből, hogy semmi sem úgy történik, ahogy azt elterveztem. Az ünnepi készülődésekkel, a családdal, és ami fontos, hogy az ünnep lényege sem jött át nekem akkor. Szomorú is voltam, hogy hiába van karácsony én valahogy még sem tudtam igazán megélni a szeretet ünnepét. Végül karácsony után, egyik este megnéztem az Interstellar (Csillagok között) c. filmet, ami nagyon jól jött, mivel ez egy hosszabb és igen csak elgondolkodtató film. Sikerült kilépjek ebből a szomorú és talán egy kissé duzzogó hangulatomból. A film története eszembe juttatta a legalapvetőbb tanítást, hogy én igenis szeretve vagyok Isten által, és ne érezzem ezt másképp, mert azzal csak magamat hátráltatom. És puff kész, a film főcímdala, annyira elindította bennem ezt az érzést, hogy igen, nem vagyok egyedül, és ha mindenki el is hagy, akkor sem maradok egyedül, mert Jézus velem van. („ S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.” – Mt. 28,20) Akkor ott újra és újra meghallgatva azt a zenét, fogalmazódott meg bennem hogy leírom azt, amit érzek és gondolok, és így született meg ez a költeményem. Miután elkészült végig olvastam és közben a filmzenét hallgattam. Akkor értettem meg, hogy igen, IGAZ ez a mondás! Akkor van hozzám a legközelebb Isten, amikor a legtávolabbinak érzem őt. De ő akkor is itt van és SZERET!

Ajánlás gyanánt én azt tudom nektek mondani, hogy tegyétek be a háttérbe szólni a zenét, ürítsétek ki a fejeteket és engedjétek hadd hasson rátok a zene, majd pedig szépen, lassan, (hangosan) olvassátok végig a verset.

Ui.: Mindezek előtt vess egy keresztet, légy nyitott Isten felé, és ne feledd, Ő mindig nagyobb a problémádnál. 

 

Nyulas Tamás: A szeretetről…

Szeretet, Szeress!
Szeresd Magadat!
Szeresd a barátodat!
Szeresd Embertársad!
Szeresd URADAT!
Úgy szeresd őket, mint ahogy téged szeretnéd, hogy szeressenek!
Mert szeretet nélkül, mit ér az ember?
Mi az ember, szeretet nélkül?
Egy tárgy? Egy test? Egy dolog? Egy fogalom?
Ki tudja?
A szeretetet nem tudjuk megfogni, megenni, vagy megérinteni… vagy mégis?
Ott van mindenhol és mindenben,
De hol és mivel kezdődik a szeretet?
Hogyan és miként jelenik meg a szeretet?
Olyan egyszerűnek tűnik, és közben mégis olyan bonyolult…
És pont ettől olyan szép és csodálatos.
Mert ésszel fel nem fogható, hogy ugyan mi értelme van szeretni?
Mi értelme van úgy szeretni és addig, hogy az már fájjon?
Emberi értelemmel ez nem fogható fel… Ne is keresd ott!
De emberi szívvel, annál inkább…
Mert a szívével tud szeretni az ember,
Mert a szív az élet forrása, a szeretet forrása,
Onnan indul ki minden, a szívet nem érdekli, hogy megéri-e vagy sem? Csak Szeret…
Mert a szeretet nem mérhető dolog, hogy adagolni keljen.
A szeretet olyan, mint a fény, a levegő, a víz, a természet
A kezdetektől már ott van, és jelen van.
Ismer téged, átjár, és benned van.
Nem hagy el, Nem akar elhagyni.
Mert ilyen a szeretet.

„A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha.” – 1Kor 13,4-8

Legyetek Áldottak! Imádkozom értetek!

Írta: Nyulas Tamás

(A Nyitott Fül csapata: Blaskó Rebeka,Blaschke Sebestyén,Dudás Bernadett, Kis Domonkos, Kasza Boglárka, Nyulas Tamás, Ponyi Ferenc, Kis Dalma Róza)

(MÁR INSTAGRAMMON IS! )

Fel a tetejére