2018. nov. 17, szombat
Itt vagy: Kezdőoldal / Médiamissziónk / “Gyere velem!” MentePont Fotó- és videópályázat és Kincstárnoki megmérettetés

“Gyere velem!” MentePont Fotó- és videópályázat és Kincstárnoki megmérettetés

A Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség fotó- és videópályázatot hirdet Gyere velem! címmel. A pályázatra a 2018-as nyár eseményeit bemutató, a régiós táborokban készült fényképeket, és a nyári táborokon forgatott kisfilmeket várjuk, valamint keressük a nyár legügyesebb Kincstárnokát.

A zsűrizésben segítségünkre lesz Bezák Tamás atya, Ifjúsági Lelkészünk, Bodnár Patrícia, Verőcei Gábor és Varga Ilus az MMM koordinátora.

 Határidők:

 • Beadási határidő: 2018.szeptember 9. vasárnap 23:59
 • Eredményhirdetés, kiállításmegnyitó: 2018.szeptember/október MentePontban

Díjazás-fotózás: A legjobban sikerült képeket kinyomtatjuk és egy évig kiállítjuk a MentePontban az első 5 helyezett oklevél díjazásban részesül. Az első három helyezett tárgyjutalomban részesül.

 Díjazás-videó: Az első három helyezett tárgyjutalomban részesül, az első 5 helyezett oklevél díjazásban részesül.

Díjazás-kincstár: Minden résztvevő ajándékban részesül. A legjobban sikerült gyűjtemény készítője megkapja az Év Kincstárnoka címet és tárgyjutalomban részesül. :)

A kategóriák követelményeit lentebb találhatjátok, figyelmesen olvasd el a rád vonatkozó részeket!

 FOTÓPÁLYÁZAT

Alapvetően olyan képeket várunk, amelyek visszaadják az ifjúsági táborok hangulatát, és amelyeken a résztvevők megjelenése és viselkedése megfelel a táborokban elvártaknak.

A fotópályázaton az alábbi kategóriákban nevezhettek:

 • Liturgia

A liturgiához, imához, lelki elmélyüléshez kapcsolódó bármely fotó beküldhető.

 • Hivatás

Mivel táborunk témája a hivatás, várunk minden képet, amely kapcsolódik valamilyen formában a hivatáshoz, akár átvitt értelemben is.

 • Kreatív selfie

Kreatív módon kivitelezett selfieket várunk, akár csoportosan is, amelyeken keresztül átjön, hogy ez nem akárhol, hanem a nyári táborban készültek!

 • …. (saját régiód neve) tábori pillanatképek

Miért Galga a Galga? És a Tiszások mitől jellemzően Tiszások? És mi a helyzet az összes régióval? Mitől vagyunk egyediek? Ha meg tudod örökíteni azokat a pillanatokat amelyek válaszolnak a kérdésekre, nevezz ebben a kategóriában!

Egy nevező maximum 6 képpel nevezhet, kategóriánként maximum 3 képpel.

A fotókat és a formanyomtatványt a mentefotop@gmail.com e-mail címre várjuk. Arra ügyeljetek, hogy a fénykép és a hozzátartozó formanyomtatvány egy e-mailben érkezzen.

Formai követelmények:

 • az összes kép felbontása minimum 5 megapixeles legyen (mobilfotók is!)
 • minden kép mellé csatolni kell egy azonos elnevezésű formanyomtatványt, amelyet pontosan kell kitölteni
 • a képeken alapvető korrekciók engedélyezve vannak (fényerő/kontraszt, minimális színkorrekció, fehéregyensúly, vágás, forgatás)

Elnevezés:

A kép és a hozzátartozó formanyomtatvány is a következőképpen legyen elnevezve: Név_képcíme.jpg

Várjuk a műveket, fényképezésre fel!

 VIDEÓPÁLYÁZAT

Alapvetően olyan videókat várunk, amelyek visszaadják az ifjúsági táborok hangulatát és amelyeken a résztvevők megjelenése és viselkedése megfelel a táborokban elvártaknak.

 A videópályázat célja, hogy rövid kisfilmek készüljenek a táborokban amelyek bemutatják miért jó a régiód közösségéhez tartozni és alkalmasak arra, hogy hívogató kisfilmként használjátok őket a saját közösségi alkalmaitokhoz.

Kérjük addig NE publikáljátok a videókat, amíg a pályázat eredményhirdetésre kerül!

Az elkészült videókat mp4 formátumban töltsétek fel a youtubera, privát videóként, hogy csak azok láthassák, akik megkapják a linket.

Egy régióból több kisvideó is érkezhet, de egy nevező maximum 2 videóval nevezhet. Ha többen készítettétek a kisfilmet, a nevezési lapra mindenképpen írjátok rá a csapat tagjainak nevét.

A kitöltött formanyomtatványokat, a videó linkének beillesztésével a mentefotop@gmail.com e-mail címre várjuk.

Az eredményhirdetésre a videópályázattal és kincstárnoki megmérettetéssel egy időben kerül sor a MentePontban.

Formai követelmények:

 • Minimum full HD felbontás
 • minimum 1 perc maximum 2,5 perc hosszúságú filmeket várunk

Tartalmi követelmények:

Jelenjen meg a videódban a saját régiód logója, elérhetőségei. A videók végén legyen egy személyes jellegű meghívás a saját régiód programjaira, lehetőleg kreatív, fiatalos és vonzó módon.

Elnevezés:

Név_régióneve.mp4

A videó linkjét a formanyomtatványba illesztve küldjétek el.

Az eredményhirdetésre a fotópályázattal és kincstárnoki megmérettetéssel egy időben kerül sor a MentePontban.

KINCSTÁRNOKI MEGMÉRETTETÉS

Várjuk a legügyesebben összerakott kincstárnoki munkát!

A kincstár anyagait a nyár elején megbeszélt módon gyűjtsétek össze, rendezzétek össze és a NAS megfelelő mappájába töltsétek fel elnevezésekkel együtt.

A beérkezett kincstárnoki munkákat átnézzük, és az anyagok rendezettsége, érthetősége és relevanciája alapján kiválasszuk az Év kincstárnokát.

Az alábbi link van segítségetekre a Kincstár elkészítésében: https://drive.google.com/drive/folders/1qIQDInxpTbsC1wDBd1jDlmxodMqY64CR

Az elkészült Kincstári anyaggal nevezni e formanyomtatvány kitöltésével lehet, amelyet a mentefotop@gmail.com e-mail címre várjuk.

Az eredményhirdetésre a fotó és videópályázattal egy időben kerül sor a MentePontban.

Fel a tetejére