2018. dec. 16, vasárnap
Itt vagy: Kezdőoldal / Támogatóink / Támogatóink

Támogatóink

Váci Egyházmegye Ifjúságáért a Fiatalokkal Alapítvány

Adószám: 18338269-1-13

Az alapítvány fő célkitűzése, hogy a Váci Egyházmegye minden településén legyen katolikus ifjúsági közösség. Ebben a munkában a régiókban működő Kisebb Testvérek által vezetett mentés közösségek (Észak-Dunamenti, Dél-Dunamenti, Galgamenti, Tiszamenti, Zagyvamenti és Ipolymenti) vállalnak aktív szerepet, akik találkozók, ifjúsági programok, táborok révén a fiatalok számára közösségi kikapcsolódást nyújtanak. A közösségeket önkéntesek vezetik. Az ő képzésükre különösen nagy hangsúlyt fordít a szervezet.

Az alapítvány munkája ezen közösségek támogatását biztosítja a felajánlások révén, valamint pályázati források bevonásával. Az ifjúsági munka fejlesztésében folyamatosan együttműködik a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészséggel. (A VIFI Alapítványról és annak céljairól bővebben itt olvashatsz!)

Adó 1%-os filmünk itt elérhető

Renovabis 1993 óta a német püspökkari konferencia közép-és kelet európai szolidaritási segélyszervezete, 3 régió 27 országában  biztosít anyagi és nem anyagi jellegű támogatást szociális szolgáltatások, segélyek, ifjúság és családpasztoráció stb. területén. A támogatásokat pályázatokon keresztül lehet igényelni. A Renovabis a Váci Egyházmegye ifjúságpasztorációs munkáját 2015 óta folyamatosan támogatja, segítségükkel születik egyre több ifjúsági közösség az egyházmegyében. A projektek felelőse az ifjúsági lelkészség, és annak vezetője az ifjúsági lelkész.

 Nemzeti Együttműködési Alap (NEA)

A civil önszerveződések működését, a nemzeti összetartozást, valamint a közjó kiteljesedését, illetve a civil szervezetek szakmai tevékenységét támogató – központi költségvetési előirányzat. Az Alap feletti rendelkezési jogot – ágazati stratégiai döntéseivel összhangban – a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter gyakorolja, és felel annak felhasználásáért. Az egyházmegyében működő alapítványok ebből a központi költségvetési forrásból tudnak működésükhöz és szakmai munkájukhoz támogatást szerezni.

 Gyermek-és Ifjúsági Alap (GYIA)

Az Alapprogram az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezeti kezelésű előirányzataként támogatja a gyermekek és a fiatalok programjait, szervezeteit, kezdeményezéseit. A gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram, valamint a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet összehangolt működésén keresztül valósítja meg a Kormány ifjúságpolitikai célkitűzéseit. Régiós ifjúsági közösségeink éves programjaikkal, táboraikkal évek óta sikeresen szerepelnek az általuk kiírt pályázatokon.

Ipolymenti Ifjúságért Alapítvány

Adószám:1863 7946-1-12 (3132 Nógrádmegyer Petőfi út 86.)

Az alapítvány célja az Ipolymentén élő fiatalok egészséges és erkölcsös életre való nevelése, közösségük építése, részükre értékközvetítő programok szervezése, kiemelve a találkozókat és a nyári tábort. Az alapítvány együttműködik a váci egyházmegyei ifjúsági lelkészséggel, valamint folyamatos kapcsolatot tart fenn más, az egyházmegyében működő ifjúsági régiókkal.

 

Fel a tetejére